Hasznos UFO tippek

Néhány tudnivaló a sütődiszkosszal kapcsolatban:

– Soha ne dobáld! Ez az UFO nem tud és nem is szeret repülni! Bármilyen forró is a parázs, mindig van megoldás a diszkosz behelyezésére, kivételére. Így megelőzhető a diszkosz behorpadása, illetve a zsanérrész és a zár sérülése.

– Az újonnan vásárolt UFO sütődiszkoszt mindig be kell avatni az első használat előtt.

– Mióta alufólia létezik, azóta a diszkoszosok kibélelik vele a diszkosz alsó héját, így jelentősen megkönnyítve annak eltakarítását a főzés után. Ez az eljárás főként a sajttal, tejföllel készült ételek elkészítésénél tud nagyon sokat könnyíteni az UFO tisztántartásában.

-A parázsból kivett diszkoszt mindig pihentesd 4-5 percet mielőtt kinyitod, mert ezidő alatt már hül annyit a két része, hogy könnyedébben tudd felnyitni.

Vigyázat!!! A sütődiszkoszban felgyülemlett pára is tud égési sérülést okozni nemcsak a forró vas, ezért mindig megfontoltan babráld az UFO-d!

– A gondosan össszeállított diszkoszétel hálás téma, mert ezalatt a kb 1 óra alatt, amíg a parázsban van, nyugodtan focizhatsz, horgászhatsz, tollasozhatsz, iszogathatsz – szóval farkasétvágyúra kiéhezhetsz az ebédhez.

A recept egyszerű: Rakd tele mindennel, ami kéznél van( szalonna, zöldségek, hús szeletek megint zöldség és még egy kis szalonna) tedd bele a parázsba ! Még kavargatnod sem kell. Ne félj, nem ég oda! Ha a kertet betöltötte a párolt zöldségek finom illata(kb. 1 óra), akkor készen is van!
Azért míg ki nem tapasztalod, nézz rá néha:)

Próbáltuk már csülökkel, hallal, szárnyas húsokkal, zöldséggel hús nélkül…hmmmm!

Mivel nem kell kavargatni, így az ételek gőze nem szökik el, ezért nem kell agyon fűszerezni, hogy valami íze mégis csak maradjon az UFO sütődiszkoszban készült ételeknek.

UFO Sütődiszkosz variációk

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON ÉS A YOUTUBE CSATORNÁNKON IS!