Mi az UFO sütődiszkosz?

A legegyszerűbbet már nem lehet egyszerűbbé tenni!


Ez a kijelentés kitűnően illik az UFO sütődiszkoszra, hiszen a két acél félgömbből álló szerkezetetben, a kertben, erdőjárás, horgászat, vadászat vagy kirándulás során könnyedén süthetünk vagy főzhetünk bármit, de méretét tekintve befér egy mindennapi konyhai sütőbe, így azok is használhatják, akik nem mozdulnak ki a panelrengetegből.


Segítségével a szabadban is gyorsan és egyszerűen juthatunk finom ebédhez általa. Hordozható, nem törékeny, könnyű és nagyon „menőn”néz ki, nemhiába a bruschcraftosok és a horgászok kedvence.

 A régi favágóktól, szénégetőktől származó sütõ-fõzõ edényben a tábortűz mellett – vagy faszénparázson egyedi ételek készíthetőek. A különböző húsokkal zöldségfélékkel, gyümölcsökkel, szalonnával megrakott UFOt télen kandallóba, kályhába vagy akár kemencébe helyezve is különleges ízélményben lehet részünk.
    Nem kell mást tennünk mint a már beavatott diszkoszba belehelyezzük a hozzávalókat, az UFOt lezárjuk, majd beletesszük a parázsba, egy kevés parazsat húzunk köré és néha kicsit megmozgatjuk benne az ételt a sütődiszkosz megforgatásával.

A parázsba fektetve a kinyitott sütődiszkoszban akár kétféle ételt is készithetünk egyszerre. Az egyik oldalában míg például vizet forralunk a kávénknak, teánknak, vagy éppen egy levest főzünk, addig a másik oldalában össze tudunk állitani egy lecsót vagy egy egyszerű paprikáskrumplit is. Egy UFOban, méretétõl függoen, 2-3, 5-8 esetleg 10-12 személy számára elegendõ étel készíthetõ, mennyiségtől függően 40 perc és másfél órás sütési idővel számolva, miközben mi nyugodtan végezhetjük mellette a munkánk, hiszen a sütődiszkosz és a parázs soha nem okoz csalódást, mert a zárt térben olyan csodálatosan érnek össze belül az ízek, hogy még a legunalmasabb csirkemell- burgonyapárosítás is átlényegül általa.
Ugyanakkor viszont komoly gasztronómiai kihívások is vállalhatók vele. az elemi receptektől a gasztronómiai verseny vadpörköltjéig mindenféle étel készíthető vele, sőt még kenyérsütésre és halfüstölésre is alkalmas.

Receptjeink között jónéhány, az UFO sütődiszkoszban kipróbáltat talál, de az elkészíthető ételeknek csakis a fantáziánk és az elérhető alapanyagok szabnak határt.

 

Az UFO sütődiszkosz a mai ember ideális főzőedénye, a tapasztalatok szerint nagyon könnyen megszeretteti magát, hiszen használata egyszerű és mesterszakácsot csinál a „főző – analfabétából” is.

Receptjeink között jónéhány, az UFO sütődiszkoszban kipróbáltat talál, de az elkészíthető ételeknek csakis a fantáziánk és az elérhető alapanyagok szabnak határt.
Éppen ezért örömmel várjuk az új recepteket is, ezzel is segitve az UFO kedvelők egyre szélesedő táborát.

UFO Sütődiszkosz variációk

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON ÉS A YOUTUBE CSATORNÁNKON IS!