UFO és mi

A szabadtűzi főzés-sütés, grillezés, kemencézés szerelmeseiként találtunk erre a hihetetlenül egyszerű, de annál nagyszerűbb parázsban sütő eszközre.
Ha egy tárgyba lehet beleszeretni első látásra, akkor ez az UFO sütődiszkosz.

Az UFO SÜTŐDISZKOSZ  egy vasból készült különleges tulajdonságú edény.

SÜTŐDISZKOSZ  egy vasból készült különleges tulajdonságú edény. A benne lévő zöldségek levet eresztenek és mivel nagyon jól záródik, a gőz és ezzel együtt a zamat-és illatanyagok nem szöknek ki, hanem puhává párolják a husit. A parázsba tett UFO sütődiszkoszban készült ételeken kellemesen érezhetjük azt a füstös ízt mely csakis a szabadtűzön készült ételek jellegzetessége, azonban méretének köszönhetően a modern sütőkben de akár a kemencében is kitűnően használható.

Az UFO sütődiszkoszhoz hasonló kovácsoltvas edényt már az olasz reneszánsz idején is használtak az úri népek szakácsai, a kandallók parazsába téve készítették benne el a különböző fogásokat. Portugáliában egy rézből készült hasonló szerkezetben, a CATAPLANA-ban készítik el a legfinomabb ételeket a tenger gyümölcseiből.
Szerbiában a 19. század végéről találtak a diszkoszhoz nagyon hasonló vas szerkezetet a PECHA-t, melynek a felső részén is volt egy kör alakú gallér, valószínűleg a tetejére helyezett parázs megtartása céljából.
A mi UFO diszkoszunk ősére egy magyarországi kovácsmester, Budai Sándor, egy néprajzi gyűjteményben talált rá, mint a mátrai favágók és szénégetők sütő főző szerkezetére.

A mi UFO diszkoszunk ősére egy magyarországi kovácsmester, egy néprajzi gyűjteményben talált rá, mint a mátrai favágók és szénégetők sütő főző szerkezetére.

Ebből a multban is kedvelt szerkezeti leírásból igyekeztünk mi is, méreteiben és formájában a mai, természetet szerető emberek számára hasznos, hordozható, könnyen alkalmazható de mégis megfizethető hosszú élettartamú használati tárgyat megvalósítani. Éppen ezen tulajdonságai miatt választottuk a Happy Flame UFO sütődiszkosz szlogenjének a következő mondatot:

UFO sütődiszkosz
A múltból merítve, a jövőnek tervezve!

UFO Sütődiszkosz variációk

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON ÉS A YOUTUBE CSATORNÁNKON IS!