Termékeink

Akár egyedül járja az erdőt akár egy baráti társaságot vár vagy csak a családi asztalra szeretne a parázsból elővarázsolni valami mennyei étket, nálunk megtalálja az önnek leginkább megfelő méretű UFO sütődiszkoszát.
Az UFO sütődiszkoszok parázsban, nyílt lángon, kemencében, kandallóban, villany- és gázsütőben használható praktikusan zárható acél lemezből, kézi munkával készült, sütő és pároló edények, melyek több féle méretben elérhetőek. Kínálunk UFO sütődiszkoszt a horgászoknak és túristáknak 2-3, családi használatra 5-8 és nagyobb mennyiségek elkészítéséhez 10-12 személyes méretben.

.

UFO TOURIST SÜTŐDISZKOSZ 2-3 fő részére:


Az UFO TOURIST sütődiszkosz méretének és kis súlyának köszönhetően ideális a túrázók, bushcraftosok vagy horgászok számára. Belső teljes kapacitása körülbelül 1,2 kg alapanyag elhelyezésére elegendő, mely 2-3 nagyon éhes túrázó számára is elég finomságot biztosít.
Átmérő: 18 cm
Súlya: 730 g
Belső kapacitása: 1,2 kg (ideálisan 0,8 kg hús, 0,4 kg zöldségféle)

UFO FAMILY SÜTŐDISZKOSZ 5-8 fő részére:

Az UFO FAMILY sütődiszkoszban már egy családi ebéd vagy vacsora és elkészíthető , hiszen belső teljes kapacitása körülbelül 2,5 kg alapanyag elhelyezését teszi lehetővé. Ezzel a mennyiséggel már az egész család, vagy egy néhány fős baráti társaság is elégedett lesz, és biztosan irigyelni fogják az UFO sütődiszkoszát.
Átmérő: 27 cm
Súlya: 1375 g
Belső kapacitása: 2,5 kg (ideálisan 1,5 kg hús, 1 kg zöldségféle)


UFO PARTY SÜTŐDISZKOSZ 10-12 fő részére:


Az UFO PARTY sütődiszkosz már a nagyfiúk játákszere. Hiszen a  4,5 kg-os belső kapacitásával minimum 10-12 fős baráti társaságunkat nyügözhetjük le és lakathatjuk jól egy ebéd vagy vacsora alkalmán. Mutassa meg számukra, hogy az UFO sütődiszkosz segítségével, hogyan lehet kevés munkával igazi finomságokat az asztalra tenni és közben élvezze a minden szakács számára a legnagyobb elismerést jelentő étkezés közbeni csöndet.
Átmérő: 33 cm
Súlya: 2370 g
Belső kapacitása: 4,5 kg (ideálisan 2,5 kg hús, 2 kg zöldségféle)

Első használat előtt a sütődiszkoszt be kell avatni!
A sütődiszkoszról távolítsa el a rozsdásodást gátló növényi olajat! Ehhez az edényt forró vízben, semleges mosogatószerrel mossa el, törőlje szárazra, ezután kívül belül kenje be zsírral vagy olajjal és alaposan hevítse fel! Felhevítéshez használhat gázperzselőt vagy egyszerűen beteheti az UFO sütődiszkoszt a tűzbe. Amikor a diszkoszból kiég a zsiradék, a színe sötétlila színre változik, ez jelzi a kialakult zsírteflon réteget, melynek hatására kevésbé lesz hajlamos a rozsdásodásra és a benne készült ételek letapadására.

FIGYELEM!!!
Soha ne égesse ki a sütődiszkoszt beltérben, azt mindig szabadban, kellő körültekintéssel végezze. Kerülje el a tűz és a megégés veszélyét! Mindenképpen használjon védőkesztyűt a kiégetés és a későbbi használata folyamán!

Tisztítása és tárolása:
Minden használat után az UFO sütődiszkoszt meleg, semleges mosószeres vízzel mossa el, kerülje az agrassív súrolószerek és eszközök használatát, majd szárítsa meg és kívűl belül kenje ki véknyan olajjal vagy zsírral a következő használatig a rozsdásodás elkerülése érdekében.

Használata:
A zsírral vagy olajjal kikent sütődiszkoszba rétegezze bele a hozzávalókat, lehetőleg a legalsó sorba szalonna vagy zöldségek kerüljenek, majd mikor tele van, akár púposan is az UFO sütődiszkosz, hajtsa rá a tetejét és zárja rá a zárat. Kibéleleheti a diszkoszt aluminium fóliával is így az UFO tisztítása könnyebb lesz. A zárt UFO sütődiszkoszt helyezze a tábortűz parazsába, a kemencébe vagy csak tegye be a sütőbe. Körülbelül 50-90 perc alatt elkészül benne az étel. Miután kivette a tűztéből 4-5 percet pihentesse az Ufot, csak ezután nyissa ki óvatosan, nehogy a kicsapó pára megégesse.

A www.ufosutodiszkosz.hu oldalon további tanácsokat és kipróbált recepteket is talál.

Jó étvágyat és kellemes UFO élményeket kívánunk!

UFO Sütődiszkosz variációk

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON ÉS A YOUTUBE CSATORNÁNKON IS!