UFO avató a szomszédnál

UFO avató a szomszédnál

Az első két sütésem az UFO-ban írásom végén említettem, hogy a szomszédomnak is nagyon megtetszett ez a remek szerkezet, és rá két napra már csöngetett is nála a csomagszállító a megrendelt új Happy Flame UFO sütődiszkosszal. Szintén a FAMILY méretet rendelte látva nálam azt a mennyiséget ami elkészült benne, tudta, hogy elég lesz bőven a családnak és még két három vendég számára is.

A beavatást már hét közben meg is ejtette az UFO-n, mikor szombat délután átmentem, egy feketén csillogó sütődiszkosz várt az asztalon, sütésre készen. A tűz már ropogott a héten elkészített kis gödörben a hozzávalók pedig elő voltak készítve az asztalon. Hagymás tarja lesz készítve, mely talán a legelső, alap UFO sütődiszkosz recept, ami fellelhető az interneten.

József barátom szépen kibélelte a kizsírozott UFO alját húsos szalonnával, aztán hagyma, tarja és karikára vágott burgonya ment egymásutáni rétegekben amíg csak meg nem telt púposan a diszkosz, majd pedig szépen lezárva, sörrel a kézben vártuk, hogy teljesen leégjen a tűz.

Tanulva a saját hibámból, már kicsit hozzáértőként mondtam neki, hogy inkább adjunk egy kis időt a parázsnak, hogy kicsit még hüljön, úgyhogy bontottunk még egy sört, abból baj nem lehet. Mire elfogyasztottuk a nedüt, a parazsat is megfelelőnek ítéltük, már sehol sem lángolt, sőt izzani is csak néhol láttuk a lengedező szellő fuvallatától. Elkapartuk a közepét szinte a földig, minimális hamut hagytunk csak alatta, belehelyeztük az tele UFO-t és szépen köréhúztuk a parazsat. Néhány nagyobb darabbal még a tetejét is megraktuk, aztán pedig vártunk. Körülbelül 4-5 perc után alig hallhatóan kezdett sercegni a zsír és a szalonna, akkor már szinte tudtuk, hogy ezzel most nem fogunk mellényúlni, nem fog odaégni. Szomszédasszonyom, Mónika szerint meg is érdemlünk egy pálinkát, és mindhárman elégedetten mosolyogva koccintottunk a sütődiszkoszra.

Félidőben azért csak kinyitottuk az UFO-t de nem találtunk semmi problémát belül, úgyhogy gyors visszazárás és egy alapos megforgatás után ment is vissza a helyére. Pontosan egy óra után vettük ki a hamuból, és kifogástalan volt. Ez a néhány egyszerű hozzávaló is új dimenziókba került az UFO-ban történt utazásuk után. Minden isteni puha volt, a burgonyakarikák a tetején éppenhogy csak megbarnult szélekkel mosolyogtak ránk, és minden falatot enyhén de nagyon kellemesen átjárt az az enyhén füstös aroma, ami csak a szabadtűzön készült ételekre jellemző.

Szomszédaim szerint ha csak ezt az egy ételt lehetne az UFO sütődiszkoszban elkészíteni, akkor is megérte az árát, de ismerve őket, ennek az UFO-nak nagyon hosszú és változatos utazásra kell felkészülni a kezük alatt.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük