Pácolt sertéstarja kolbászos zöldségekkel

Pácolt sertéstarja kolbászos zöldségekkel

Mint szinte minden új UFO sütődiszkosz recept, ez is úgy indult el, hogy mi van itthon, esetleg a sarki boltban.

Az előző napi grillezésből maradt néhány pácolt tarja szelet és a kertben teremnek a zöldségek, szalonna kolbász pedig általában van itthon, nincs e között semmi sem ami nem kerülhet be a megtöltött 8 személyes sütődiszkosszal a parázsba.

Pácolt sertéstarja kolbászos zöldségekkel UFO sütődiszkoszban

Hozzávalók:
UFO FAMILY sütődiszkoszba

4 evőkanál olívaolaj
70 dkg sertés tarja
20 dkg füstölt kolbász
25 dkg füstölt szalonna
25 dkg bacon szalonna
0,5 kg burgonya
15 dkg paradicsom
15 dkg vegyes paprika
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
3 gerezd fokhagyma
fűszerek ízlés szerint
    én a következőket használtam:
PORK Rub fűszerkeverék
TEXAS Rub fűszerkeverék

Elkészítése:

A tarját lehetőleg már előző este, de mindenképpen néhány órával hamarabb vágjuk fel körülbelül kétfalatnyi darabokra és az olajjal, a préselt, vagy apróra vágott fokhagymával valamint egy-egy evőkanál pork és texas rubbal keverjük össze és tegyük a hűtőbe.
A már beavatott UFO sütődiszkosz mindkét felét vékonyan kenjük be zsírral, majd a csíkokra vágott füstölt szalonnával béleljük ki az alsó részt. A nagyobb kockára vágott burgonyát, paprikát, paradicsomot és a zöldségeket egy tálban sózzuk valamint kissé tegyünk rá a fűszerekből, majd keverjük össze őket, ebből tegyünk egyharmadot a szalonnára, tegyünk rá a vastagabb karikákra vágott kolbászból és a pácolt hús felét.

Takarjuk néhány szelet baconnel majd ismét zöldségekből tegyünk egy réteget, arra kolbász, hús és bacon, végül a maradék zöldséget rápúpozzok, hogy férjen bele a sütődiszkoszba. A teljesen töltött UFO-t baconnel és szalonnával fedjük le és rázárjuk a fedelét.

A már előkészített parászban körülbelül egy teljes órát sütjük, közben kétszer háromszor megforgatjuk a sütődiszkoszt.


Jó étvágyat hozzá!

A már beavatott UFO sütődiszkosz mindkét felét vékonyan kenjük be zsírral, majd a csíkokra vágott füstölt szalonnával béleljük ki az alsó részt.


Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük