Hagymás tarja sütődiszkoszban

Hagymás tarja sütődiszkoszban

A legegyszerűbbtől nincs egyszerűbb sütődiszkoszban sem. Ez a recept az alaprecept, melyet a favágók, szénégetők is alkalmaztak mikor az UFOt használatba vették. Néhány alapvető hozzávalóból inycsiklandozó vacsorát rittyentettek össze a sütődiszkosz és a parázs segítségével. Egy kellemes erdei séta után vagy horgászat közben biztosan ti is meg lesztek vele elégedve.

Hozzávalók:
UFO FAMILY sütődiszkoszba


50 dkg sertés tarja
20 dkg füstölt szalonna
30 dkg durvára vágott hagyma
1 kg tisztitott, karikára vágott burgonya
1 mokkáskanál törött bors
2 dkg só
2 db zöld paprika

Elkészítés:


A sütődiszkoszt előkészítjük, kikenjük véknyan olajjal vagy zsírral.
A tarját felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk mindkét oldalát, sózzuk, és meghintjük egy kevés törött borssal. A füstölt szalonnát vékonyan felszeleteljük. A vörös­hagymát durvára felaprítjuk.
A megtisztított bur­gonyát vékony karikára vágjuk.
Az alapanyagokat lerakjuk a diszkoszba, közben meghintjük a burgo­nyát sóval és egy kevés borssal. Felülre burgonya és füstöltszalonna szeletek kerüljenek.
A felül sülő, olvadó füstölt szalonna zsírja végigcsepeg a többi alkotóelemen és csodás ízharmóniát hoz létre az UFO sütődiszkosz belsejében a parázsban töltött 45-55 perc alatt.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük