Körtével sült csirke burgonyaágyon

Körtével sült csirke burgonyaágyon

A hétvégi sült csirkét kis változtatássá lehet tenni, elég hozzá egy-két gyümölcs és néhány jól megválogatott fűszer. Az UFO-ban jól megfér még a hús és a körte mellett néhány darab krumpli de akár édesburgonya is. Finom szaftos lesz, amit akár ki is tunkolhatsz. A comb helyett csirkemellből is készítheted.

Körtével sült csirke burgonyaágyon

Hozzávalók:

UFO FAMILY sütődiszkosz 5-8 főre
4 egész csirkecomb
2 db körte
1 közepes fej vöröshagyma
1 kg burgonya
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
sültcsirke fűszerkeverék

bors
petrezselyem

Elkészítése:


A combokat alaposan megmossuk majd leszárítjuk, bedörzsöljük a sóval és a füszerkeverékkel elkevert olajjal és másfál őrára a hűtőbe tesszük.
A kiolajozott UFO sütődiszkosz aljába, ha nincs egy mélyebb tepsi is megteszi, először a karikára vágott hagymát és fokhagymát majd a megpucolt és nagyobb darabokra vágott burgonyát tesszük amit sózunk és borsozunk ízlés szerint.
A burgonyára fektetjük a fűszeres csirkecombokat. A körtét megmossuk, négybe vágjuk és a combok közé szúrjuk. 1 deciliter vizet öntünk alá és bezárjuk a sütődiszkoszt, a tepsit letakarjuk alufóliával, és egy órára 180 fokos sütőbe tesszük.
Egy óra multán megnyitjuk a diszkosz fedelét vagy a tepsiről levesszük a fóliát és még kb 15 perc alatt ropogásra sütjük a combokat.
Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel is!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük