Sütődiszkoszba zárt disznótoros

Sütődiszkoszba zárt disznótoros

Savanyú káposzta, májas- és véres hurka, sütnivaló kolbász az igazi disznótoros alapanyagai. Mindezt a sütődiszkoszba zárva és a parázsba téve, csakis jó lehet a végeredmény.

Hozzávalók:
UFO FAMILY sütődiszkoszba

1 csípős paprika
2-3 fej lila hagyma
1 kg savanyú káposzta
1.5 kg májas hurka
1.5 kg véres hurka
1.5 kg sütni való kolbász
1 kg burgonya
2 gerezd fokhagyma
25 dkg füstölt szalonna
szegfűszeg

Elkészítés:


Kibéleltem alufóliával, aztán szalonna csíkokkal a sütődiszkoszt, majd következett egy réteg egycentisre szeletelt krumpli – sózni nem kell a káposzta és szalonna miatt! –, egy réteg karikára vágott lila hagyma, egy réteg – ki nem mosott – savanyú káposzta, melybe beleszórtam vagy fél marék szegfűszeget, aztán megint hagyma, erre szétszórva a felkarikázott erős paprika és fokhagyma, majd egy réteg savanyú káposzta.

Erre tettem a gondosan megszurkált kolbászt és hurkaféléket – naná, hogy szétdurrant egy részük! –, majd a diszkosz teteje következett, és mehetett is a parázsba úgy, hogy az oldalára is került egy vékonyka réteg!
Félóra múlva az UFO sütődiszkosz tartalmát megszemlélve láttam, hogy egy kis „felső lángot” érdemes lenne adnom. Így a tetőre is húztam egy adag parazsat, s negyedóra múlva készen is volt a káposztán sült disznótoros.

Sör, bor melé pálinka illik, gyengébb gyomor kenyeret is igényel.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük