Rakott karaj sütődiszkoszban

Rakott karaj sütődiszkoszban

A hagyományos rakotthús is más értelmet nyer a diszkoszban, főleg ha még egy kis sonkával is megspékeljük. Na ez pont egy olyan étel ami előtt érdemes az UFOt kibélelni alufóliával ha aztán nem akarjuk sokáig pucolni a sütődiszkoszunkat. Az ízélmény azonban még azt a munkát is feledtetni fogja velünk, ha kivesszük a parázsból az illatozó diszkoszt.

Hozzávalók:
UFO FAMILY sütődiszkoszba


80 dkg rövid sertéskaraj,
20 dkg prágai sonka,
10 dkg trappista sajt,
1 dl tejföl,
1 kg tisztitott, karikára vágott burgonya,
2 dkg só,
1 késhegynyi bors,
fél csomó petrezselyem zöldje


Elkészítés:

A rövidkarajon csak a kis bordacsontot hagyjuk rajta. Vágjunk egyforma szeleteket belőle, kissé veregessük meg, és egy-két helyen vágjuk be. A bordák mindkét oldalát hintsük meg sóval és kevés törött borssal. A sonkát szeleteljük vékonyra. A sajtot durva reszelőn reszeljük le. A megtisztított burgonyát vágjuk vékony karikára. A zöldpetre­zselymet vágjuk finomra, de nyomjuk ki a levét.

Az így előkészített alapanyagokat egymás után rakjuk be a sütődiszkoszba. Alulra tesszük a burgonyát, majd a bordákat, reszelt sajtot, sonkaszeleteket, burgonyát. A burgonyát mindig sózzuk, és hintsük meg egy kevés borssal. Ugyancsak a burgonyára tegyük rá a petrezselyem zöldjét is. A megrakott disz­koszt öntsük le az előzőleg jól elkevert tejföllel.


Azért hogy a tejföl is kicsit megpruljon a sütődiszkosz tetejére is tehetünk egy kis parazsat a körülbelül egy órás sütési idő második felében.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük