Lecsós szűzpecsenye sütődiszkoszban

Lecsós szűzpecsenye sütődiszkoszban

A sertés szűzpecsenye egy kedvelt alapanyag, mivel szinte zsírmentes, de mégsem száraz, ha odafigyelve készítjük el. Az UFO sütődiszkoszban finom omlósra lehet sütni, egy kis zöldséggel, burgonyával kombinálva pedig egy igazán finom egytálétel varázsolható belőle a parázson.

Hozzávalók:
UFO FAMILY sütődiszkoszra


50 dkg sertés szûzpecsenye
15dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
1 kg tisztított burgonya,
20 dkg paprikás kolbász, füstölt
10 dkg füstölt szalonna
2 dkg só,
5 g csemegepaprika
1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A sertés szűzpecsenyét kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk és kicsit megklopfoljuk, sózzuk meg mindkét oldalát, és az egyik oldalát kenjük meg egy kevés préselt fokhagymával. A paprikás kolbászt vágjuk karikára, míg a füstölt szalonnát vékony szeletekre. A megtisztított bur­gonyát is vágjuk vékony karikára.
Szeleteljük fel a paprikát és a paradicsomot. Téli időszakban helyettesithetjük lecsóval is. A fokhagymát vágjuk össze apróra.
Az UFO FAMILY sütődiszkoszba a következőképpen te­gyük be a nyersanyagokat: alulra kerüljön a burgo­nya, ezt kövesse a zöldpaprika, egy kevés paradi­csom, a szűzérmék, a gyulai kolbász, a füstölt sza­lonna. A finomra vágott fokhagymát és a pirospap­rikát egyenletesen osszuk el a sorok között. A bur­gonyát mindig sózzuk meg kissé. A legfelső sor bur­gonya, zöldpaprika és paradicsom legyen, alájuk füstölt szalonna kerüljön.

Parázsban kb. 50 percig süssük, majd onnan kivéve 4-5 perc pihentetés után tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!
UFO diszkoszra fel!


Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük