A sertés szűzpecsenye egy kedvelt alapanyag, mivel szinte zsírmentes, de mégsem száraz, ha odafigyelve készítjük el. Az UFO sütődiszkoszban finom omlósra lehet sütni, egy kis zöldséggel, burgonyával kombinálva pedig egy igazán finom egytálétel varázsolható belőle a parázson.

Hozzávalók:
UFO FAMILY sütődiszkoszra
50 dkg sertés szûzpecsenye
15dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
1 kg tisztított burgonya,
20 dkg paprikás kolbász, füstölt
10 dkg füstölt szalonna
2 dkg só,
5 g csemegepaprika
1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A sertés szűzpecsenyét kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk és kicsit megklopfoljuk, sózzuk meg mindkét oldalát, és az egyik oldalát kenjük meg egy kevés préselt fokhagymával. A paprikás kolbászt vágjuk karikára, míg a füstölt szalonnát vékony szeletekre. A megtisztított burgonyát is vágjuk vékony karikára.
Szeleteljük fel a paprikát és a paradicsomot. Téli időszakban helyettesithetjük lecsóval is. A fokhagymát vágjuk össze apróra.
Az UFO FAMILY sütődiszkoszba a következőképpen tegyük be a nyersanyagokat: alulra kerüljön a burgonya, ezt kövesse a zöldpaprika, egy kevés paradicsom, a szűzérmék, a gyulai kolbász, a füstölt szalonna. A finomra vágott fokhagymát és a pirospaprikát egyenletesen osszuk el a sorok között. A burgonyát mindig sózzuk meg kissé. A legfelső sor burgonya, zöldpaprika és paradicsom legyen, alájuk füstölt szalonna kerüljön.
Parázsban kb. 50 percig süssük, majd onnan kivéve 4-5 perc pihentetés után tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
UFO diszkoszra fel!