UFO sütődiszkosz – A tábori elemózsiagyár

UFO sütődiszkosz – A tábori elemózsiagyár

Az UFO sütődiszkoszom egy előbukkanó  internetes cikk alapján kerítettem be, melyben egy egyszerü hagyma, burgonya, sertéstarja és természetesen szalonna kombinációt készítettek benne. Egyszerű és mégis nagyszerű szerkezetnek nézett ki – és bizony az is.

Szeretünk kirándulni és túrázni a baráti társasággal, ezért úgy gondoltam, tökéletes lesz a tábori étkek elkészítéséhez. Már az első alkalommal is sikerült igazi finomságot varázsolni az UFOval a hamuból, azóta a világ számos zugában főztünk benne számtalan finomságot.

Az alábbi étel a csapatunk nagy UFO kedvence. Általában ha nem visszük magunkkal a kemping gáztűzhelyet, a bushcraftos hobókályhán, vacsorára készítjük. Amíg az egyik nomád a sátrat felveri, összepakolja a cuccokat (civilizált helyen elmegy sörért!) addig a másik el tudja készíteni ezt a kalóriadús és finom vacsorát. 1-2 Euróból még a világ drágább felén is ki lehet hozni és számtalan variációja elkészíthető.

Halastészta ufóban:
Az általános fűszert indulás előtt, kedvelt fűszereimből, tetszőleges arányban szoktam összeőrölni, kávédarálóban. Borsot, köményt, római köményt, szerecsendiót és hasonlókat tartalmaz. Egy két hetes túrára elegendő mennyiség elfér egy 100 ml-es gyógyszeres dobozban.

Hozzávalók UFO TOURIST-ba,2 személyre:
1/2 zacskó (negyed kiló) száraztészta (általában fusilli)
1 doboz tonhalkonzerv
1-2 db vöröshagyma
fokhagyma, só, étolaj, pirospaprika, általános fűszerek
ivóvíz
ha van paradicsom vagy paradicsomkonzerv esetleg egy érett alma
egy kockasajt az sokat dob rajta.

Az ufót felteszem a főzőre, öntök bele egy kevés étolajat, amennyi a hagyma dinszteléshez szükséges. Ha a hagyma megpirul, szórok bele pirospaprikát, sót. Ha van alma (jó érett, kásás az igazi) akkor apróra vágom. A fokhagymával és a paradicsommal néhány perc alatt összevatyárosodik, belekeverem a tonhalkonzervet. Ilyenkor beleöntöm a száraztésztát és a fűszert. Annyi vízzel kell felönteni amennyit a tészta felvesz (ez némi gyakorlatot igényel). Így egyrészt nem pazaroljuk az értékes ivóvizet, másrészt egy edénnyel megússzuk a mosogatást. Harmadrészt a tészta felszívja a fűszeres lét ezáltal még ínycsiklandóbb lesz az étel. Kb. negyed órás főzés után készen is van.
Ha van krémsajt belekeverem és az edény két felébe szortírozom az ételt.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük