Mustáros rakott bélszín

Mustáros rakott bélszín

Hozzávalók:
UFO FAMILY sütődiszkoszra

50 dkg bélszín,
20 dkg prágai sonka,
1 kg tisztított, karikára vágott burgonya,
20 dkg karikára vágott hagyma,
20 dkg friss tárkony,
2 dkg mustár,
2 dkg só,
1 mokkáskanál törött bors,
1 dkg zsír


Elkészítés:

A diszkoszt kinyitva kibéleljük kizsírozott pergamenpapírral vagy alufóliával. A bélszínből érméket vágunk, kézzel megveregetve besózzuk; meghintjük törött borssal és mindkét oldalát vékonyan, megkenjük mustárral. A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk. Ugyanígy a vöröshagymát is. A hagymakarikákat előzőleg egy kissé fonnyasszuk meg zsírban. Mikor így előkészítettük a nyersanyagokat, akkor megkezdhetjük berakásukat a diszkoszba.

Először egy sor burgonyát rakunk le, majd erre pirított hagymakarikák kerülnek ezt, kevés tárkony és egy sor bélszínérme követi; ismét burgonya, majd, sonkaszeletek, tárkony, hagyma váltják egymást. Legfelülre lehetőleg mindig burgonya kerüljön. A burgonyasorokat egy kis sóval és borssal meghinthetjük. A diszkoszt miután megtelt, gondosan zárjuk le, közben készítsünk megfelelő tüzet. A diszkoszt helyezzük a parázs közé. A tetejére is húzhatunk egy kis parazsat, mivel így lerövidíthető az elkészítési idő.

A diszkosz nagyságától és a parázs erejétől függ, hogy a sütési idő mennyi ideig tart. Ez általában 1 órától 2 óráig váltakozik. Mindenkinek magának kell kipróbálni a gyakorlat­ban, hogy saját diszkoszában mennyi idő alatt készül el a pecsenyéje.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük