Savanyú káposztás rakott hús diszkoszban

Savanyú káposztás rakott hús diszkoszban

Hozzávalók:
UFO FAMILY sütődiszkoszba

1 kg sertéstarja (vagy lapocka szeletek)
0.5 kg savanyú káposzta
1 kg burgonya
0.5 kg császárszalonna (szeletelve)
0.3 kg füstölt szalonna (szeletelve)
2 közepes fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma (kis)
1 kk bors ( szemes)
1 ek sertészsír
só ízlés szerint

Elkészítés:

A hússzeleteket mindkét oldalán besózzuk és frissen őrölt borssal beszórjuk, majd félretesszük.

A savanyú káposzta levét kinyomkodjuk, ha nagyon savanyú, kiöblítjük vízzel.

A burgonyát és a hagymákat megtisztítjuk és kör alakúra szeleteljük. A megtisztított fokhagymát szétzúzzuk.

A diszkosz alját kizsírozzuk, és befedjük alufóliával, majd a fóliára rátesszük a felszeletelt füstölt szalonnát.

Erre ráhalmozzuk a káposztát, majd erre a felkarikázott burgonyát. Ráfektetjük a hússzeleteket, amiket a zúzott fokhagymával megszórunk, és a felkarikázott hagymával lefedjük. Az egészet befedjük a felszeletelt császárszalonnával, és rázárjuk a diszkosz tetejét.

A megtöltött diszkoszt keményfa parázsra rakjuk, és egy jó óra hosszat hagyjuk párolódni, sülni.
Természetesen a tűzhely sütőrácsára rakva a diszkoszt, szintén elkészíthető.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük